0

Η ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ // LA CREMA PASTICCERA


Η ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Υλικα : 500 ml φρεσκο γαλα πληρες,
                6 κροκους αυγων,
                150 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                50 gr corn flour, 
                1 λουβι βανιλιας (ή 1 βανιλινη).
Παρασκευη : 
Βαζετε τα 400ml απο το γαλα σε ενα κατσαρολακι, μαζι με το λουβι της βανιλιας, που το εχετε χαραξει με ενα κοφτερο μαχαιρι για να βγουν τα αρωματικα σπορακια του. Βαζετε το κατσαρολακι στη φωτια και μολις παει να βρασει, το κατεβαζετε και το αφηνετε να χλιαρισει. Βγαζετε το λουβι της βανιλιας, λιγο πριν το χρησιμοποιησετε. 
Χτυπατε πολυ καλα τους κροκους των αυγων με τη ζαχαρη, μεχρι να ασπρισουν και να φουσκωσουν. Προσθετετε το corn flour, συνεχιζοντας να χτυπατε, και το κρυο γαλα. Αντι για το cron flour, μπορειτε να χρησιμοποιησετε αλευρι αδυνατο σε ιση ποσοτητα; εγω παντως προτιμω το corn flour, γιατι κανει τη κρεμα πιο βελουδινη. Ριχνετε σιγα σιγα μεσα στο μιγμα και το χλιαρο γαλα, συνεχιζοντας το χτυπημα. Βαζετε το μιγμα στο κατσαρολακι, και το βαζετε σε χαμηλη φωτια. Ανακατευετε συνεχως με ξυλινη κουταλα, η το "συρμα" μεχρι να πηξει. Προσοχη γιατι η κρεμα πηζει αποτομα και μπορει να κολλησει και να καει ή να σβωλιασει. 
Οταν ειναι ετοιμη, την αφηνετε να κρυωσει πριν τη χρησιμοποιησετε. Αν δεν τη χρησιμοποιησετε αμεσως, καλο ειναι να σκεπασετε τη επιφανεια της με μεμβρανη, ωστε να μην ξεραθει και σχηματισει κρουστα.

  
LA CREMA PASTICCERA

Ingredienti : 500 ml di latte fresco intero,
                            6 turoli,
                            150 gr di zucchero semolato,
                            50 gr di maizena,
                            1 baccello di vaniglia (o 1 vanillina).
Preparazione : 
Mettete i 400ml di latte in un pentolino, inseme al baccello di vaniglia, inciso con un coltello affilato (o altra sostanza aromatica che userete p.e. : scroza di limone). Portate ad ebollizione ma non lasciatelo proprio bollire, ritiratelo subito dal fuoco e lasciatelo intiepidire. Eliminate il baccello, prima di utilizzare il latte. 
Sbattete i tuorli con lo zucchero, fino ad ottenere una crema chiara e spumosa. Aggiungete la maizena. Potete anche utilizare farina 0, ma io preferisco la maizena, che rende la crema più veluttata. Aggiungete anche il latte freddo e sbattete per qualche minuto. Versate il latte caldo a filo, sempre sbattendo. Trasferite il composto nel pentolino, mettetelo a fuoco basso, e amalgamate continuamente con un cucchiaio di legno o la frusta. Fate attenzione, perche la crema si addensa improvisamente ed e molto facile attaccare al fondo e bruciare, o formare dei grumi. 
Lasciate la crema raffredare. Se non la utilizerete subito, coprite la sua superficie con pellicola trasparente, per prevenire di formare la crosticina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.