0

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ // POLPETTE DI MELANZANE


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ 
ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Υλικα : 1 μελιτζανα (300 gr περιπου),
                6 λιαστες ντοματες,
                1/2 κρεμμυδι,
                1 κρεμμυδακι,
                3-4 φρεσκα φυλλα βασιλικου,
                1/2 mozzarella,
                3 κουταλιες της σουπας τριμμενη παρμεζανα,
                1/2 κουταλακι του γλυκου τριμμενη μαντζουρανα (ξερη),
                1 αυγο,
                τριμμενη φρυγανια,
                αλατι,
                πιπερι,
                λιγο αλευρι,
                σπορελαιο για το τηγανισμα.
Παρασκευη : 
Καθαριστε και πλυντε την μελιτζανα και κοψτε την σε μικρα κυβακια. Πασπαλιστε τα με αλατι και ψηστε τα στο γκριλ μεχρι να ροδισουν.
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι, το κρεμμυδακι και τον βασιλικο και προσθεστε τα στη μελιτζανα. Κοψτε τις λιαστες ντοματες και την mozarella σε μικρα κομματακια και βαλτε επισης στο σκευος. Τελος προσθεστε το αυγο χτυπημενο, την παρμεζανα, λιγο πιπερακι και τοση φρυγανια, ωστε να παρετε μια ζυμη (περιπου 6 κουταλιες της σουπας). Αλατι δεν χρειαζεται να προσθεσετε, γιατι εχουν ηδη οι μελιτζανες. 
Πλαστε τους μελιτζανοκεφτεδες και καντε τους μαλλον λεπτους. Περαστε τους απο το αλευρι και τηγανιστε τους σε αφθονο καυτο λαδι, μεχρι να ροδισουν. 
Σερβιρετε τους μελιτζανοκεφτεδες ζεστους. 


POLPETTE DI MELANZANE

Ingredienti : 1 melanzana tonda (300 gr ca),
                            6 pomodori essiccati,
                            1/2 cipolla,
                            1 cipollina,
                            3-4 foglie di basilico, fresche,
                            1/2 mozzarella,
                            3 cucchiai di parmigiano grattugiato,
                            1/2 cucchiaino di maggiorana tritata,
                            1 uovo,
                            pangrattato,
                            sale,
                            pepe,
                            farina,
                            olio di semi.
Preparazione : 
Spuntate e lavate la melanzana e tagliatela a piccoli dadini. Cospargeteli di sale e fate cuocere alla griglia fino a dorare. 
Tritate finemente la cipolla, la cipollina e le foglie del basilico. Unite alla melanzana. Aggiungete i pomodori e la mozzarella, tagliati a  pezzetti. Aggiungete pure l'uovo sbattuto, la maggiorana, qualche pizzico di pepe e, alla fine, tanto pangrattato, da formare delle polpette (ca 6 cucchiai). 
Formate delle polpette piuttosto sottili, passatele dalla farina e friggetele in abbondante olio caldo, fino a dorare.
Servite le polpette di melanzane calde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.